Средствата за обществен транспорт в София се орязват сериозно през икономическата

...
Средствата за обществен транспорт в София се орязват сериозно през икономическата
Коментари Харесай

Контрера алармира: Столична община орязва драстично парите за столичния транспорт

Средствата за публичен превоз в София  се орязват съществено през икономическата отраслова рамка за тази година, сигнализира общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера . По думите му това става с отчет на ГЕРБ и отрасловия заместник-кмет на Фандъкова.

Докладът е станал причина за големи пререкания по време на съвещанието на Комисията по превоз. Вносителите Зафир Зарков и заместник-кметът Барбалов оферират да се понижат парите за електротранспорта и автотранспорта и да се покачат тези за Центъра за градска подвижност с повече от 17 млн. лева

Контрера счита, че това ще докара до колапс на транспортните оператори , като най-ощетени са електротранспорта и автотранспорта. Той е оспорил индикаторите , защитавани от Център за градска подвижност и зададе въпроси по какъв начин в изискванията на над 25 млн. лв. просрочени отговорности, парите на автотранспорта се понижават. Попита и за какво средствата за тролеите, трамваите и електробусите понижават, а на „ Метрополитен “ се усилват.

Според общинския консултант този отчет залага бомба за есента и за идващия мандат на Общинския съвет и може би задачата е точно да се минира бъдещата работа . Контрера счита, че в отчета няма никаква логичност, тъй като Столичен автотранспорт и Столичен електротранспорт натрупат отговорности, а в това време се понижават средствата. Според него има риск да не бъдат платени заплатите през ноември и декември. Контрера зададе и въпроса по какъв начин ще се платят през октомври увеличените заплати (по 150 лева на служител), откакто със задна дата се понижават парите за превоз. Той показва, че единствено в автобусния превоз липсват над 200 водачи , а в това време общината желае да понижи финансирането.

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация показва още, че „ наглостта стига до там, че съгласно запис в отчета транспортните оператори ще би трябвало да връщат средства на ЦГМ и Столична община, защото предлагането е рамката да влезе със задна дата – от 1 януари 2023 година “

Без отговор е останал въпросът за какво нарастване има единствено за ЦГМ , които оферират да получат над 17 млн. лева повече, а в това време транспортните оператори да получат по-малко. Контрера е декларирал, че в случай че се понижат парите за превоз, има риск ноември и декември хората да стоят по спирките поради разредени курсове .

От Вътрешна македонска революционна организация приканват всички – „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и Борис Бонев – да не поддържат орязването на парите за превоз.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР